Rajčata plněná rybou a majonézou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
38 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: pekáček nebo zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
  • 2
    Rajčata: z velkých rajčat odkrojíme špičky a vydlabeme dužinu. Rajčata rozložíme na plech, pečeme je asi 15 minut. Po upečení vychladlé vytřeme pastou ze sušených rajčat, naplníme majonézou s kousky tuňáka a ozdobíme sušenými rajčaty, nakrájenýni na proužky.
  • 3
    Majonéza s tuňákem: žloutky s citrónovou kůrou i šťávou rozmixujeme v mixéru. Během mixování přiléváme do mixéru po troškách olivový olej a směs rozmixujeme do hladka. Do majonézy přimícháme nakrájené kapary a kousky tuňáka. Nakonec majonézu ochutíme solí i pepřem. Majonézou plníme pečená rajčata. Plněná rajčata servírujeme obvykle studená, ale lze je před podáváním ohřát v troubě a servírovat jako teplé jako pohoštění či svačinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.