Rajčata plněná rybou a majonézou
35 min.
Ingredience
- Příprava
- Rajčata
- 4kusyRajčata
- 2lžíceRajčatová pasta
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová kůra
- 2lžičkyŠťáva citrónová
- 4lžíceOlej olivový
- 120gramůTuňák v oleji
- 2lžíceKapary
- 2kusyRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceBazalka
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
38 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava: pekáček nebo zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
- 2Rajčata: z velkých rajčat odkrojíme špičky a vydlabeme dužinu. Rajčata rozložíme na plech, pečeme je asi 15 minut. Po upečení vychladlé vytřeme pastou ze sušených rajčat, naplníme majonézou s kousky tuňáka a ozdobíme sušenými rajčaty, nakrájenýni na proužky.
- 3Majonéza s tuňákem: žloutky s citrónovou kůrou i šťávou rozmixujeme v mixéru. Během mixování přiléváme do mixéru po troškách olivový olej a směs rozmixujeme do hladka. Do majonézy přimícháme nakrájené kapary a kousky tuňáka. Nakonec majonézu ochutíme solí i pepřem. Majonézou plníme pečená rajčata. Plněná rajčata servírujeme obvykle studená, ale lze je před podáváním ohřát v troubě a servírovat jako teplé jako pohoštění či svačinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.