Rajčata plněná rýží a houbami
50 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 120gramůRýže loupaná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 200gramůHouby čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme.
- 2Očištěné houby nakrájíme na plátky a chvíli podusíme ve vlastní šťávě.
- 3Na části másla osmahneme spařenou rýži, přidáme houby a zalijeme vařící osolenou vodou tak, aby rýže byla potopená. Zvolna dusíme doměkka.
- 4Připravená rajčata naplníme rýží, urovnáme je do zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut ve vyhřáté troubě.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.