Rajčata plněná směsí s ančovičkami
45 min.
Ingredience
- 5gramůPetržel kudrnka
- 400gramůRajčata
- 20gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůStrouhanka
- 30mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůAnčovičky konzervované
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata seřízneme v horní třetině a vnitřek vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, řezy z ančoviček nakrájíme najemno.
- 2V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme dužinu z rajčat, petrželku, česnek a podusíme, dokud se tekutina částečně neodpaří. Strouhanku pokapeme vývarem, přidáme do pánve, nakonec přimícháme ančovičky. Promícháme a touto směsí naplníme vydlabaná rajčata. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj rajčata, posypeme lžící strouhanky, strouhaným sýrem a vložíme do trouby. Necháme 15 minut zapékat a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.