Rajčata plněná směsí s ančovičkami

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata seřízneme v horní třetině a vnitřek vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, řezy z ančoviček nakrájíme najemno.
  • 2
    V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme dužinu z rajčat, petrželku, česnek a podusíme, dokud se tekutina částečně neodpaří. Strouhanku pokapeme vývarem, přidáme do pánve, nakonec přimícháme ančovičky. Promícháme a touto směsí naplníme vydlabaná rajčata. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj rajčata, posypeme lžící strouhanky, strouhaným sýrem a vložíme do trouby. Necháme 15 minut zapékat a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.