Rajčata plněná sýrovým suflé
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůGreyerzer
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z rajčat odkrojíme víčka a lžičkou vydlabeme dužinu. Vymastíme zapékací mísu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.
- 2V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Pomalu přiléváme mléko a pečlivě mícháme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 3Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého míchání přidáme do omáčky sýr a žloutky a přimícháme sníh. Směsí plníme rajčata.
- 4Rajčata vložíme do připravené mísy a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. Potom teplotu zvýšíme na 230 stupňů Celsia a pečeme ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.