Rajčata plněná vaječnou pěnou
30 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceSardelová pasta
- 100gramůMandle
- 0,25kusSalát hlávkový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo ušleháme do pěny. Přidáme uvařená, najemno nastrouhaná vejce, sardelovou pastu, citronovou šťávu a sůl.
- 2Omytá rajčata nakrojíme třemi hlubšími zářezy, ale nedokrojíme. Dílky rajčat rozevřeme, pomocí sáčku s trubičkou do nich nastříkáme vaječnou pěnu a ozdobíme praženými mandlemi. Necháme vychladit.
- 3Před podáváním rajčata upravíme na listy omytého hlávkového salátu, pokapané citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.