Rajčata plněná vejci

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pro tuto úpravu zvolíme rajčata větší. Omyjeme je, seřízneme u stopky, vydlabeme, do každého dáme lžičku tekutého másla, rozklepneme syrové vejce, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme do poloviny kyselou smetanou s trochou soli a mouky.
  • 2
    Pečeme v rozehřáté troubě. Bílek se srazí a žloutek musí zůstat vláčný.
  • 3
    Podáváme jako předkrm s topinkami z bílé veky nebo jako večeři s bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.