Rajčata s Lučinou a šunkou
35 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 100gramůŠunka uzená
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel kudrnka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 160gramůLučina
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 14 větší masitá rajčata omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Dužinu vydlabeme a propasírujeme do misky, tak se zbavíme semínek. Přidáme k nim čerstvou Lučinu, najemno nastrouhanou šunku, prolisovaný stroužek česneku, omytou, nadrobno pokrájenou petrželku kudrnku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a krémem naplníme vydlabaná rajčata. Vložíme je do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli olejem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 15-20 minut.
- 2Zapečená rajčata podáváme teplá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.