Rajčata s pórkem zapékané v bešamelu

60 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný omytý pór a rajčata pokrájíme na plátky. Omyjeme petrželovou nať a drobně ji pokrájíme.
  • 2
    V pánvi si na rozpuštěném másle (50 g) a oleji zpěníme pórek, mírně osolíme, poté pánev zakryjeme a pórek dusíme přibližně 5-7 minut.
  • 3
    V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní mléko se smetanou a pomalu, za častého promíchání, uvaříme bešamelovou omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem a odstavíme z plotny. Po chvilce zašleháme vajíčka.
  • 4
    Zapékací mísu vytřeme maslem (50 g), na dno dáme podušený pórek, který pokryjeme rajčaty. Mírně je osolíme, opepříme a posypeme 2-3 špetkami cukru a posypeme petrželkou. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou. Mísu dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme přibližně 20-35 minut.
  • 5
    Pórek s rajčaty podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.