Rajčata s pórkem zapékané v bešamelu
60 min.
Ingredience
- Na vytření pekáčku
- Omáčka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2gramyMáslo čerstvé
- 500gramůRajčata
- 700gramůPórek
- 3lžičkySůl
- 2lžičkyPepř bílý
- 3špetkyCukr krupice
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžícePetržel - nať
- 2gramyMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěný omytý pór a rajčata pokrájíme na plátky. Omyjeme petrželovou nať a drobně ji pokrájíme.
- 2V pánvi si na rozpuštěném másle (50 g) a oleji zpěníme pórek, mírně osolíme, poté pánev zakryjeme a pórek dusíme přibližně 5-7 minut.
- 3V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní mléko se smetanou a pomalu, za častého promíchání, uvaříme bešamelovou omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem a odstavíme z plotny. Po chvilce zašleháme vajíčka.
- 4Zapékací mísu vytřeme maslem (50 g), na dno dáme podušený pórek, který pokryjeme rajčaty. Mírně je osolíme, opepříme a posypeme 2-3 špetkami cukru a posypeme petrželkou. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou. Mísu dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme přibližně 20-35 minut.
- 5Pórek s rajčaty podáváme samostatně nebo jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.