Rajčata se sýrovou nádivkou s pivem
18 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice dijonská
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tvrdší rajčata omyjeme, seřízneme jim vršky a vnitřky vydlabeme lžičkou.
- 2Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání sýr rozpouštíme. Poté přilijeme pivo, zahříváme a mícháme, až vznikne hladká hmota. Přidáme sůl, koření, hořčici, rozšlehaný žloutek a opět mícháme dohladka, ale už nevaříme. Prochladlou nádivkou plníme rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.