Rajčata sterilovaná v oleji

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme menší, tvrdá rajčata. Očistíme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně proložíme cibulí a křenem. Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Nakonec do každé sklenice přilijeme olej a zavíčkujeme.
  • 2
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.