Rajčata sterilovaná v oleji
30 min.
Ingredience
- 2kilogramyRajčata
- 1litrVoda pitná
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 20gramůCukr krystal
- 20gramůSůl
- 2kusyCibule
- 1kusKřen
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Použijeme menší, tvrdá rajčata. Očistíme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně proložíme cibulí a křenem. Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Nakonec do každé sklenice přilijeme olej a zavíčkujeme.
- 2Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.