Rajčata zapečená s rýží a uzeným masem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůUzené maso vařené
- 500gramůRajčata
- 200gramůRýže loupaná
- 3decilitryVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
49 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.
- 2Polovinu dušené rýže urovnáme do vymaštěné nákypové formy, poklademe plátky omytých rajčat a masem nakrájeným na kostičky. Přikryjeme vrstvou zbylé rýže.
- 3Vejce, mléko, nastrouhaný sýr a jemně nakrájenou cibuli rozšleháme a nalijeme na připravené potraviny. Povrch poklademe vločkami másla a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.