Rajčata zapečená se sýrovým krémem
40 min.
Ingredience
- 800gramůRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhaný sýr rozpustíme v teplém mléce a smícháme s rozšlehanými vejci.
- 2Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky mírně osolíme a rajčata naplníme připraveným krémem.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní naplněná rajčata. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až krém zvětší objem a na povrchu bude zlatavá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.