Rajčatová omáčka k rybám
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5litrVývar rybí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, petržel a cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme v kastrole na oleji. Zaprášíme moukou, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme rybím vývarem. Zmírníme plamen, chvíli povaříme a odstavíme.
- 2Nakonec do omáčky přimícháme kousek másla a po jeho rozpuštění omáčku prolisujeme a dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.