Rajčatová omáčka na pizzu

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
599 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
  • 3
    Vychladlou omáčku používáme na potírání těsta na pizzu před zdobením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.