Rajčatová omáčka na pizzu
30 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 10gramůBazalka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
599 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme.
- 2V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
- 3Vychladlou omáčku používáme na potírání těsta na pizzu před zdobením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.