Rajčatová omáčka s hříbky a chilli papričkami
60 min.
Ingredience
- 25gramůHouby sušené
- 90gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyChilli paprička sušená
- 400gramůRajčata
- 350gramůTěstoviny Penne
- 50gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Sušené hříbky vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme máčet 20 minut. Poté vodu slijeme a hříbky nakrájíme na drobné kousky.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme slaninu a za stálého míchání smažíme, až je zlatá a křupavá. Poté slaninu vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- 3Do pánve dáme nakrájené houby a znovu smažíme dozlatova. Osmažené houby vyjmeme a dáme stranou ke slanině. Na pánev rozdrtíme 1 chilli papričku, přidáme utřený česnek a smažíme 3 minuty.
- 4Přidáme rajčata, podle chuti osolíme a na mírném ohni smažíme 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
- 5Slaninu a houby vrátíme zpět k rajčatům. Podle chuti dosolíme a můžeme přidat ještě chilli papričku. Pokud je omáčka suchá, můžeme přilít trochu vody.
- 6Hotové těstoviny slijeme a přendáme do misky. Zbývající máslo rozdělíme na těstoviny a přimícháme nastrouhaný sýr. Přilijeme omáčku, opatrně promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.