Rajčatová omáčka s hříbky a chilli papričkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené hříbky vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme máčet 20 minut. Poté vodu slijeme a hříbky nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Ve větší pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme slaninu a za stálého míchání smažíme, až je zlatá a křupavá. Poté slaninu vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
  • 3
    Do pánve dáme nakrájené houby a znovu smažíme dozlatova. Osmažené houby vyjmeme a dáme stranou ke slanině. Na pánev rozdrtíme 1 chilli papričku, přidáme utřený česnek a smažíme 3 minuty.
  • 4
    Přidáme rajčata, podle chuti osolíme a na mírném ohni smažíme 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
  • 5
    Slaninu a houby vrátíme zpět k rajčatům. Podle chuti dosolíme a můžeme přidat ještě chilli papričku. Pokud je omáčka suchá, můžeme přilít trochu vody.
  • 6
    Hotové těstoviny slijeme a přendáme do misky. Zbývající máslo rozdělíme na těstoviny a přimícháme nastrouhaný sýr. Přilijeme omáčku, opatrně promícháme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.