Rajčatová omáčka s paprikou a treskou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku opláchneme a osušíme kuchyňským papírem. Plátky rozložíme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou, zakryjeme folií a necháme v chladničce uležet asi 20 minut. Rajčata oloupeme, rozkrájíme na čtvrtku a vymačkáme z nich šťávu. Nakrájíme je na kousky a spolu s sójovou omáčkou a rajským protlakem vložíme do mixéru.
  • 2
    Na nejvyšším stupni umixujeme jemné pyré. Přidáme sambal oelek, cukr, sůl a pepř. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme na něj marinovanou rybu. Zakryjeme a dusíme doměkka. Jednou obrátíme. Asi 2 minuty před koncem sejmeme pokličku a maso opečeme. Před podáváním steaky osolíme, opepříme a servírujeme je se studenou rajskou omáčkou.
  • 3
    Vhodnou přílohou je bílý chléb s česnekovým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.