Rajčatová omáčka s paprikou a treskou
45 min.
Ingredience
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 250gramůRajčata
- 20gramůPasta Sambal Oelek
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tresku opláchneme a osušíme kuchyňským papírem. Plátky rozložíme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou, zakryjeme folií a necháme v chladničce uležet asi 20 minut. Rajčata oloupeme, rozkrájíme na čtvrtku a vymačkáme z nich šťávu. Nakrájíme je na kousky a spolu s sójovou omáčkou a rajským protlakem vložíme do mixéru.
- 2Na nejvyšším stupni umixujeme jemné pyré. Přidáme sambal oelek, cukr, sůl a pepř. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme na něj marinovanou rybu. Zakryjeme a dusíme doměkka. Jednou obrátíme. Asi 2 minuty před koncem sejmeme pokličku a maso opečeme. Před podáváním steaky osolíme, opepříme a servírujeme je se studenou rajskou omáčkou.
- 3Vhodnou přílohou je bílý chléb s česnekovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.