Rajčatová omáčka s treskou
40 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl bylinková
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŠalotka
- 30gramůKopr čerstvý
- 130mililitrůVíno bílé
- 2kusyBobkový list
- 350gramůPassata (drcená rajčata)
- 30gramůEstragon
- 40mililitrůOlej olivový
- 300gramůHrášek
- 1stroužekČesnek
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, pokapeme citronovou šťávou. Rozkrájíme na osm kousků.
- 2V nízkém hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme šalotku, česnek, kopr, víno a bobkový list, směs zahřejeme. Vložíme kousky ryby a dusíme je pod pokličkou 8-10 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku protřeme sítem. Přidáme konzervovaná rajčata a rajský protlak, svaříme je na hladkou omáčku. Čerstvá rajčata nakrájíme na tenké proužky a přidáme do omáčky. Ochutíme bylinkovou solí, pepřem, estragonem a olejem. Hrášek povaříme v malém množství osolené vody, do níž přidáme zbytek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.