Rajčatová omáčka se sardelkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
809 mg
Cukr
755 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme částí vody a zvolna povaříme dohladka. Potom přidáme rajčatový protlak rozmíchaný ve zbylé vodě a chvíli povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou sardelku, mletou papriku a víno. Omáčku podle chuti osolíme a okořeníme špetkou tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.