Rajčatová omáčka se sardelkou
30 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 60gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 2stroužkyČesnek
- 1kusSardelové řezy
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaTymián sušený
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 30mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
809 mg
Cukr
755 mg
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme částí vody a zvolna povaříme dohladka. Potom přidáme rajčatový protlak rozmíchaný ve zbylé vodě a chvíli povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou sardelku, mletou papriku a víno. Omáčku podle chuti osolíme a okořeníme špetkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.