Rajčatová omáčka se slaninou
60 min.
Ingredience
- 600gramůPassata (drcená rajčata)
- 250gramůCibule
- 60gramůSlanina vepřová
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůBazalka
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na tenké nudličky. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli a zpěníme. Přidáme slaninu, passatu, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Posekanou bazalku přimícháme až těsně před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.