Rajčatová pěna
40 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceŽelatina
- 125mililitrůVoda pitná
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaBazalka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata uvaříme ve vařící vodě, ponoříme do studené vody a zbavíme slupky. Rajčata rozpůlíme, vydlabeme vnitřky rajčat, které zbavené od semínek propasírujeme přes hrubé síto. Dohladka rozmixujeme vzniklou rajčatovou šťávu z půlky rajčat, rajčatový protlak se solí a pepřem.
- 2Do rendlíku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna ji povaříme. Poté ji vetřeme do rozmixované kaše a dáme ztuhnout do lednice. Občas promícháme. Po ztuhnutí vyndáme.
- 3Do rajčatové hmoty velmi obezřetně vmísíme našlehanou smetanu spolu s čerstvou bazalkou nebo řeřichou. Olejem vymažeme formy, vlijeme rajčatovou hmotu, okamžitě dáme zchladit do lednice. Již ztuhlou pěnu vyjmeme z lednice, na servírovací míse ji ozdobíme bazalkou či řeřichou anebo cherry rajčaty. Rajčata jsou přelitá v dresinku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.