Rajčatová pěna

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata uvaříme ve vařící vodě, ponoříme do studené vody a zbavíme slupky. Rajčata rozpůlíme, vydlabeme vnitřky rajčat, které zbavené od semínek propasírujeme přes hrubé síto. Dohladka rozmixujeme vzniklou rajčatovou šťávu z půlky rajčat, rajčatový protlak se solí a pepřem.
  • 2
    Do rendlíku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna ji povaříme. Poté ji vetřeme do rozmixované kaše a dáme ztuhnout do lednice. Občas promícháme. Po ztuhnutí vyndáme.
  • 3
    Do rajčatové hmoty velmi obezřetně vmísíme našlehanou smetanu spolu s čerstvou bazalkou nebo řeřichou. Olejem vymažeme formy, vlijeme rajčatovou hmotu, okamžitě dáme zchladit do lednice. Již ztuhlou pěnu vyjmeme z lednice, na servírovací míse ji ozdobíme bazalkou či řeřichou anebo cherry rajčaty. Rajčata jsou přelitá v dresinku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.