Rajčatová pizza s olivami
45 min.
Ingredience
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaDroždí
- 200mililitrůOmáčka na pizzu
- 3kusyRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 1hrstKapary sterilované
- 1hrstBazalka
- 2hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do formy na chléb vložíme vodu, olej, sůl, cukr, mouku a droždí. Domácí pekárnu uzavřeme.
- 2Předehřejeme na 190 stupňů troubu a připravené těsto přemístíme na pracovní plochu, vypracujeme bochánek, ze kterého uděláme kulatou placku.
- 3Potřeme trochu olejem a vtlačíme těsto do kulaté formy na pizzu. 20 minut necháme kynout na teplém místě.
- 4Poté pizzu potřeme olejem a omáčkou na pizzu.
- 5Rozložíme navrch rajčata, olivy, kapary a bylinky.
- 6Pečeme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.