Rajčatová polévka krémová s celerem
90 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 200gramůCeler bulvový
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1kusMrkev kořen
- 600gramůRajčata
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 30mililitrůOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou zeleninu, tedy oba druhy celerů, mrkev i cibuli pokrájíme na malé kostičky. Do kastrolu vlijeme olej a zeleninové kostičky restujeme, dokud nezískají zlatavou barvu. Omytá rajčata spaříme a oloupeme z nich slupky. Odstraníme zelenou stopku a dužinu rozkrájíme na kousky. Pokrájené kousky rajčat přidáme k orestované zelenině, zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, potom ztlumíme oheň a necháme mírně probublávat ještě přibližně hodinu. Osolíme, opepříme, poté odstavíme z ohně a zalijeme smetanou. Vlijeme do mixéru, podle chuti přidáme cukr a ocet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.