Rajčatová polévka po indicku
30 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCukr krystal
- 2kusyCibule
- 1lžíceKardamom černý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5kilogramRajčata
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata umístíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, pepřem a kardamomem a nakrájenou cibulí. Necháme vařit cca 20 minut.
- 2Polévku odložíme bokem a počkáme, než vychladne. Poté ji rozmixujeme a přecedíme.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na jíšku. Jíšku následně vložíme do polévky, aby zhoustla. Přidáme špetku soli a vaříme cca 5 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.