Rajčatová polévka s fazolkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kratší nudličky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Přilijeme mouku, rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme, stále mícháme, až budou fazolky téměř měkké.
  • 2
    Přidáme rajčatový protlak, těstoviny a dále vaříme.
  • 3
    Když jsou těstoviny měkké, vmícháme do polévky mléko, lžičku cukru a přivedeme k varu. Nakonec ochutíme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kousek másla.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.