Rajčatová polévka s fazolkami
40 min.
Ingredience
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůProtlak rajčatový
- 2decilitryMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceTěstoviny čtyřvaječné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kratší nudličky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Přilijeme mouku, rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme, stále mícháme, až budou fazolky téměř měkké.
- 2Přidáme rajčatový protlak, těstoviny a dále vaříme.
- 3Když jsou těstoviny měkké, vmícháme do polévky mléko, lžičku cukru a přivedeme k varu. Nakonec ochutíme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kousek másla.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.