Rajčatová polévka s křenem
30 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůKřen
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přisypeme hladkou mouku, přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vodou. Osolíme, okořeníme, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
- 2Potom polévku přecedíme přes síto a nalijeme do talířů. Do každého talíře přidáme nastrouhaný křen.
- 3Nakonec polévku ozdobíme lehce našlehanou smetanou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.