Rajčatová polévka s křenem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přisypeme hladkou mouku, přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vodou. Osolíme, okořeníme, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
  • 2
    Potom polévku přecedíme přes síto a nalijeme do talířů. Do každého talíře přidáme nastrouhaný křen.
  • 3
    Nakonec polévku ozdobíme lehce našlehanou smetanou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.