Rajčatová polévka s okurkou a koprem
45 min.
Ingredience
- 750gramůRajčata
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200gramůOkurka salátová
- 50gramůPšeničná krupice
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme trochou horké vody, oloupeme, vydlabeme z nich jadérka a dužinu nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 15 až 20 minut. Dužina by měla být rozvařená dohladka - pokud ne, můžeme ji případně rozmixovat. Přisypeme krupici, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile zhoustne, odstavíme ji, vmícháme smetanu a necháme vychladnout.
- 2Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na plátky, kopr posekáme najemno.
- 3Do hlubokých talířů vložíme plátky okurky, posypeme koprem a zalijeme rajčatovou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.