Rajčatová polévka s ovesnými vločkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli jemně nasekáme. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi.
  • 2
    V hrnci na rozehřátém másle zpěníme cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem (nebo vodou), rozmícháme, osolíme a krátce povaříme.
  • 3
    Přidáme rajčata a pod pokličkou vaříme 5-10 minut.
  • 4
    Polévku prolisujeme sítem, přivedeme k varu a přidáme opražené ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut doměkka.
  • 5
    Nakonec polévku dochutíme solí a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.