Rajčatová polévka s ovesnými vločkami
45 min.
Ingredience
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 250gramůRajčata
- 30gramůOvesné vločky
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli jemně nasekáme. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi.
- 2V hrnci na rozehřátém másle zpěníme cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem (nebo vodou), rozmícháme, osolíme a krátce povaříme.
- 3Přidáme rajčata a pod pokličkou vaříme 5-10 minut.
- 4Polévku prolisujeme sítem, přivedeme k varu a přidáme opražené ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut doměkka.
- 5Nakonec polévku dochutíme solí a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.