Rajčatová polévka s paprikami a koprem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžícePomerančová šťáva
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15lžicOcet vinný červený
- 2kusyPaprika červená
- 5gramůKopr čerstvý
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 500gramůRajčata
- 2krajíceChléb italský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na čtvrtky a vložíme na pečicí plech. Přidáme na půlky rozkrojené papriky a rajčata, vždy řeznou stranou navrch, aby v nich zůstala šťáva. Vložíme do trouby předehřáté na 230 °C. Pečeme asi 20–25 minut.
- 2Jakmile začnou zelenině hnědnout okraje, přendáme ji do hrnce a přidáme 3 snítky svázaného kopru, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř. Vše přivedeme k varu. Poté polévku pozvolna vaříme 25 minut. Po uvaření odstraníme z polévky kopr a ostatní suroviny propasírujeme nebo rozmixujeme.
- 3Hrnec vypláchneme, vrátíme do něj polévku a opět ji zahřejeme. Přidáme podle chuti ocet, sůl a pepř. Podáváme horkou, ozdobenou koprem. Vhodnou přílohou je středomořský chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.