Rajčatová polévka s paprikami a koprem

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na čtvrtky a vložíme na pečicí plech. Přidáme na půlky rozkrojené papriky a rajčata, vždy řeznou stranou navrch, aby v nich zůstala šťáva. Vložíme do trouby předehřáté na 230 °C. Pečeme asi 20–25 minut.
  • 2
    Jakmile začnou zelenině hnědnout okraje, přendáme ji do hrnce a přidáme 3 snítky svázaného kopru, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř. Vše přivedeme k varu. Poté polévku pozvolna vaříme 25 minut. Po uvaření odstraníme z polévky kopr a ostatní suroviny propasírujeme nebo rozmixujeme.
  • 3
    Hrnec vypláchneme, vrátíme do něj polévku a opět ji zahřejeme. Přidáme podle chuti ocet, sůl a pepř. Podáváme horkou, ozdobenou koprem. Vhodnou přílohou je středomořský chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.