Rajčatová polévka se smetanou
50 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 500gramůRajčata
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyPepř černý celý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá, na kousky nakrájená rajčata osmahneme s pepřem a bobkovým listem na 20 g másla, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Měkká rajčata prolisujeme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme rajčatový protlak, sůl a znovu přivedeme k varu.
- 3Nakonec do polévky přilijeme smetanu a přihřejeme téměř k varu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.