Rajčatová polévka se sýrovou zavářkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1kusCeler - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata, oloupanou cibuli a celerovou nať uvaříme v 1l osolené vody. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji rozvařenými rajčaty a metlou dobře rozmícháme. Opepříme a podle chuti osladíme. Zvolna vaříme asi 20 minut. Potom polévku přecedíme a zbylá rajčata prolisujeme sítem. Z nastrouhaného sýru, hrubé mouky a vejce umícháme těstíčko a přes vidličku je nakapeme do vroucí polévky. Povaříme ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.