Rajčatová šlehaná pěna

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
776 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme a vydlabeme jadérka. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata posekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vínem, necháme vyvařit asi z poloviny, přidáme posekaná rajčata, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Nyní přidáme bešamel, přilijeme vývar, povaříme pár minut, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny.
  • 3
    Podáváme ke grilovaným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.