Rajčatová šlehaná pěna
70 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 25gramůCibule
- 25gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50mililitrůBešamel
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
776 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a vydlabeme jadérka. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata posekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vínem, necháme vyvařit asi z poloviny, přidáme posekaná rajčata, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Nyní přidáme bešamel, přilijeme vývar, povaříme pár minut, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny.
- 3Podáváme ke grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.