Rajčatová snídaně

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme si větší stroužek česneku který pokrájíme nadrobno. Bazalkové omyté listy posekáme.
  • 2
    Zralá masitá rajčata omyjeme, ponoříme do misky na 30 sekund do horké vody, pak je ochladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme je. Z rozkrojených rajčat vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm si orestujeme dorůžova česnek, přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou je dusíme doměkka 10-15 minut.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Rajčata občas promícháme a vidličkou rozmačkáme. Nakonec je dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a bazalkou.
  • 4
    Připravíme 2 zapékací hlubší misky o průměru přibližně 10-12cm. Na dno každé misky položíme 2 plátky šunky, kterou zalejeme rozvařenými rajčaty, Doprostřed každé misky rozklepnee čerstvé vejce, ochutíme je solí a červenou paprikou. Poté misky vložíme do trouby a rajčata s vejci pečeme přibližně 15-20 minut (do doby, až se vejce upečou).
  • 5
    Misky se zapečenými rajčaty a vejci servírujeme k snídani hned horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.