Rajčatové čatní na víně
60 min.
Ingredience
- 125gramůProtlak rajčatový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžičkyCukr moučkový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVíno portské
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
493 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Přidáme chilli koření, worcesterskou omáčku a cukr. Zakryjeme, případně mírně podlejeme a dusíme cca 30 minut. Poté propasírujeme přes cedník.
- 2Rozpálíme máslo, osmahneme na něm mouku a přidáme rajčatový protlak. Mícháme a zahříváme do zhoustnutí. Poté vmícháme směs cibule s česnekem a přilijeme portské víno. Dle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.