Rajčatové koláčky s pestem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: Troubu připravíme k předehřátí na 180 °C. Na pomoučení válu budeme potřebovat asi 4 lžíce mouky a pečící plech vymažeme lžící másla.
  • 2
    Koláčky: Listové těsto rozválíme na válu do obdélníkového tvaru, velkého asi 30 x 25 cm. Plát podélně rozpůlíme a každou polovinu nařežeme na třetiny. Vzniklé obdélníky těsta naskládáme na připravený plech a necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.
  • 3
    Po této době těsto z lednice vyjmeme, plátky těsta potřeme pestem tak, aby na plátcích těsta vznikly alespoň centimetrové okraje.
  • 4
    Na rozetřené pesto rozložíme rajčata, nakrájená na kolečka, posypeme tymiánem a ochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Na volné okraje koláčků ozdobně naznačíme řezy nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut dozlatova. Rajčatové koláčky servírujeme horké jako svačinu nebo pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.