Rajčatové pohárky salmorejo

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralá rajčata spaříme a oloupeme (každé rajče nařízneme na vrcholku do kříže, ponoříme na minutu do vařící vody, scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou), rozdělíme na půlky a odstraníme semena. Mandle spolu s toustovým chlebem rozmixujeme, přidáme česnek, rajčata, ocet a mixujeme dohladka. Ještě při mixování přiléváme zvolna olej, až vytvoříme emulzi, mixujeme přibližně tři minuty. Osolíme, eventuálně přidáme ještě ocet, a necháme dvě hodiny chladit.
  • 2
    Směs rozdělíme do čtyř pohárků a posypeme nasekanými plátky sušené šunky a nadrobno rozsekaným vejcem uvařeným natvrdo. Nakonec pokapeme ještě olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.