Rajčatové pohárky salmorejo
20 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 60gramůMandle loupané
- 3plátkyChléb toastový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusVejce slepičí
- 4plátkyProsciutto sušené
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zralá rajčata spaříme a oloupeme (každé rajče nařízneme na vrcholku do kříže, ponoříme na minutu do vařící vody, scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou), rozdělíme na půlky a odstraníme semena. Mandle spolu s toustovým chlebem rozmixujeme, přidáme česnek, rajčata, ocet a mixujeme dohladka. Ještě při mixování přiléváme zvolna olej, až vytvoříme emulzi, mixujeme přibližně tři minuty. Osolíme, eventuálně přidáme ještě ocet, a necháme dvě hodiny chladit.
- 2Směs rozdělíme do čtyř pohárků a posypeme nasekanými plátky sušené šunky a nadrobno rozsekaným vejcem uvařeným natvrdo. Nakonec pokapeme ještě olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.