Rajčatovo-pivní salsa

20 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, pak je oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a opláchneme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Základ na salsu si připravíme rozmícháním piva s olejem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Do této pasty vmícháme připravená rajčata, cibuli, česnek a chilli papričky. Osolíme a osladíme.
  • 3
    Hotovou omáčku dáme uležet do chladničky alespoň na 1 hodinu.
  • 4
    Podáváme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.