Rajčatovo-pivní salsa
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžícePivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 500gramůRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, pak je oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a opláchneme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
- 2Základ na salsu si připravíme rozmícháním piva s olejem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Do této pasty vmícháme připravená rajčata, cibuli, česnek a chilli papričky. Osolíme a osladíme.
- 3Hotovou omáčku dáme uležet do chladničky alespoň na 1 hodinu.
- 4Podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.