Rajčatový chléb s cibulí
80 min.
Ingredience
- 3lžičkyDroždí
- 150mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 500gramůRajčata
- 1lžičkaOlej olivový
- 2kusyCibule červená
- 3lžičkyOregano čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 100ml vlažné vody. Poté přimícháme mouku, sůl a dolijeme zbytek vody. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout na teplém místě.
- 2Mezitím připravíme rajčata, která spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, očistíme od semínek a nakrájíme na několik větších kusů. Cibuli nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty dáme na rozpálenou pánev. Vaříme cca deset minut, přidáme špetku oregana.
- 3Rajčata necháme vychladnout a přidáme do těsta. Pořádně zamícháme, a v případě, že je těsto příliš vodnaté, tak přidáme trochu mouky.
- 4Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté dáme do olejem vymazané formy, přehodíme přes něj utěrku a necháme další 1 hodinu kynout.
- 5Pak už jen stačí chléb pomazat mlékem a dát do trouby, kde pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.