Rajčatový chléb s cibulí

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 100ml vlažné vody. Poté přimícháme mouku, sůl a dolijeme zbytek vody. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout na teplém místě.
  • 2
    Mezitím připravíme rajčata, která spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, očistíme od semínek a nakrájíme na několik větších kusů. Cibuli nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty dáme na rozpálenou pánev. Vaříme cca deset minut, přidáme špetku oregana.
  • 3
    Rajčata necháme vychladnout a přidáme do těsta. Pořádně zamícháme, a v případě, že je těsto příliš vodnaté, tak přidáme trochu mouky.
  • 4
    Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté dáme do olejem vymazané formy, přehodíme přes něj utěrku a necháme další 1 hodinu kynout.
  • 5
    Pak už jen stačí chléb pomazat mlékem a dát do trouby, kde pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.