Rajčatový dort
85 min.
Ingredience
- 190gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3kusyPórek
- 200gramůSýr ementálského typu
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyRajčata
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Se 175 g mouky smícháme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Přidáme 50 ml vody a vše pořádně promícháme. Necháme pak těsto na chladném místě pracovat.
- 2Nakrájíme všechny ingredience. Pórek nakrájíme na kolečka a lehce opečeme na rozpáleném másle na pánvi, okořeníme špetkou pepře, soli a muškátu. Nastrouháme sýry a smícháme se smetanou a vejci.
- 3Těsto vyválíme na pracovní desce a dáme do formy. Pórek rozložíme na těsto, vše posypeme sýrovou omáčkou, kterou jsme vytvořili.
- 4Na vrch dortu dáme na plátky nakrájená rajčata a celý dort dáme do trouby, kde při 180 stupních Celsia pečeme 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.