Rajčatový koláč s cibulkou
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceZakysaná smetana
- 400gramůCibulka jarní
- 1500gramůRajčata
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 0,25šálekVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce, nakrájeného másla, lžičky soli a zakysané smetany vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut v chladničce.
- 2Plech vymastíme lžící másla a vyválíme na něm těsto. Několikrát je propíchneme vidličkou a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 3Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka a 1 minutu povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
- 4Těsto poklademe plátky rajčat, posypeme cibulkou a zalijeme trochou vývaru. Osolíme, opepříme a poklademe nakrájenou slaninou. Pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.