Rajčatový krém se šlehačkou
30 min.
Ingredience
- 1špetkaOregano sušené
- 400gramůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 60gramůSlanina vepřová
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,75litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tlakovém hrnci. Cibuli oloupeme, nakrájíme a utřeme s česnekem.Spolu se slaninou orestujeme, přidáme mouku a osmahneme do růžova.
- 2Poté přimícháme rajčata. Zalijeme vývarem, přidáme protlak a oregáno, promícháme, v tlakovém hrnci vaříme asi 6min a pak prolisujeme přes síto.
- 3Polévku podáváme s kopečkem ušlehané smetany, posypanou nakrájeným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.