Rajčatový nákyp s parmezánem
50 min.
Ingredience
- 80gramůSýr Parmezán
- 40mililitrůBešamel
- 30mililitrůHovězí vývar základní
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 250mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
196 mg
Cukr
816 mg
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme strouhaný parmezán, zalijeme rajčatovým protlakem, vývarem, přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, bešamel, všechno důkladně promícháme a nakonec vmícháme sníh z 5 bílků.
- 2Formu vymažeme máslem, stěny formy obložíme plátky žampionů, těsto nalijeme do formy a ve vyhřáté troubě pečeme půl hodiny.
- 3Nákyp můžeme podávat teplý i vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.