Rajčatový protlak s ančovičkami
85 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.
- 2Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.
- 3Necháme hodinu vařit.
- 4Ančovičky utřeme s olejem a paprikou.
- 5Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z ančoviček.
- 6Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.