Rajčatový salát s bazalkou a parmezánem
10 min.
Ingredience
- 4lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 40gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 750gramůRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jemně nasekáme čerstvou bazalku, prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme sýr parmezán a umeleme pepř. Rajčata ponoříme na 1 minutu do vroucí vody, zchladíme je, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Plátky rajčat rozložíme na velkou servírovací mísu tak, aby se překrývaly a posypeme je nasekanou bazalkou.
- 3Dále připravíme zálivku. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s bílým vinným octem a s prolisovaným česnekem, zálivkou pak pokapeme plátky rajčat na míse.
- 4Před podáváním salát posypeme nastrouhaným parmezánem a podle chuti opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.