Rajčatový salát s bazalkou a parmezánem

10 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně nasekáme čerstvou bazalku, prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme sýr parmezán a umeleme pepř. Rajčata ponoříme na 1 minutu do vroucí vody, zchladíme je, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Plátky rajčat rozložíme na velkou servírovací mísu tak, aby se překrývaly a posypeme je nasekanou bazalkou.
  • 3
    Dále připravíme zálivku. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s bílým vinným octem a s prolisovaným česnekem, zálivkou pak pokapeme plátky rajčat na míse.
  • 4
    Před podáváním salát posypeme nastrouhaným parmezánem a podle chuti opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.