Rajčatový salát s chlebem
13 min.
Ingredience
- Dresink
- 2lžícePesto
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOcet vinný
- Salát
- 3kusyRajčata
- 1kusCibule
- 120gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusBageta
- 150gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme bagetu na kostičky, vložíme do mísy, pokapeme olejem, aby se olej vsákl do kostiček, rozložíme na plech a grilujeme 2 minuty dozlatova a necháme pak vychladnout.
- 2Uděláme dresink: V malé pánvi osmahneme na oleji 1 minutu chilli papričku, aby změkla, ale nezhnědla, odstavíme z ohně, necháme zchladnout, přidáme pesto a vinný ocet, rozšleháme vidličkou osolíme a opepříme.
- 3Osmaženou bagetu smícháme s rajčaty, cibulí a parmazánem, posypeme petrželkou kudrnkou. Dresinkem pokapeme salát a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.