Rajčatový salát s mozzarellou a petrželkou
10 min.
Ingredience
- 450gramůRajčata Cherry
- 4kusyCibulka jarní
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 200gramůMozzarella
- 25gramůBazalka
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1Rajčata rozpůlíme a dáme do mísy. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a přimícháme k rajčatům. Přidáme olivový olej, ocet balsamico a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Přisypeme na kostičky nakrájený sýr mozzarella a zamícháme. Salát přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do lednice.
- 3Před podáváním necháme salát odstát 10 minut při pokojové teplotě. Nakrájíme nadrobno petrželku a vmícháme do salátu. Navrch ozdobíme lístky bazalky natrhanými na kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.