Rajská jablíčka plněná špenátem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 0,25litrMléko polotučné
- 2lžíceTuk rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a vršek odřízneme. Jablíčka opatrně vydlabeme a necháme vykapat. Špenát vypereme, necháme ho okapat a odstraníme tuhé stopky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Špenát dáme do hrnce, zakryjeme a 3 minuty dusíme. Občas promícháme, dokud špenát nepustí vodu a nezměkne. Potom ho necháme dobře okapat a všechnu tekutinu z něj vymačkáme. Drobně ho nasekáme a dáme stranou.
- 3Ve stejném hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a 5 minut dusíme. Přidáme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Pak přidáme špenát, smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek.
- 4Zahříváme tak dlouho, až je špenát horký, pak ho osolíme a opepříme.
- 5Horkým špenátem naplníme rajčata, vložíme je do tukem vymazané formy na pečení a zapékáme 5–7 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.