Rajská jablíčka plněná špenátem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a vršek odřízneme. Jablíčka opatrně vydlabeme a necháme vykapat. Špenát vypereme, necháme ho okapat a odstraníme tuhé stopky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Špenát dáme do hrnce, zakryjeme a 3 minuty dusíme. Občas promícháme, dokud špenát nepustí vodu a nezměkne. Potom ho necháme dobře okapat a všechnu tekutinu z něj vymačkáme. Drobně ho nasekáme a dáme stranou.
  • 3
    Ve stejném hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a 5 minut dusíme. Přidáme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Pak přidáme špenát, smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek.
  • 4
    Zahříváme tak dlouho, až je špenát horký, pak ho osolíme a opepříme.
  • 5
    Horkým špenátem naplníme rajčata, vložíme je do tukem vymazané formy na pečení a zapékáme 5–7 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.