Rajská omáčka od Šroubka
90 min.
Ingredience
- 1kusNové koření celé
- 1kusSkořice celá
- 1kusMrkev kořen
- 4kusyRajčata
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 60mililitrůVíno červené
- 1kusCibule
- 3kusyPepř černý celý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Přes síto vymačkáme šťávu z rajčat do misky, zbytek odložíme. Nakrájíme na kousky cibuli, mrkev, celer, petržel a opečeme 3 minuty na másle.
- 2Přidáme koření, kůru z citrónu a vymačkaná rajčata, podusíme, zaprášíme moukou, znovu podusíme, zalijeme vývarem, octem, vínem, šťávou z rajčat a citrónu, cukrem.
- 3Hodinu zvolna vaříme.
- 4Omáčku přecedíme, podle chuti přisladíme a podáváme k těstovinám, knedlíkům nebo rýži.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.