Rajská polévka s makrelou
35 min.
Ingredience
- 200gramůMakrela - filety
- 4kusyRajčata
- 1litrVývar zeleninový
- 5kusůGalgan
- 4kusyŠalotka
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr třtinový
- 3lžíceTamarindová pasta
- 1lžíceVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitronová tráva
- 4kusyPažitka
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z makrelích filet odstraníme případnou kůži, maso nakrájíme a zbavíme případných kůstek. Rozkrojíme rajčata, odstraníme jádřince a nakrájíme dužinu na kostičky.
- 2Ve větším hrnci povaříme vývar, citronovou trávu, galgán nakrájený na kostičky, na jemno nakrájenou šalotku a česnek asi 15 minut.
- 3Přidáme rybí maso, chilli vločky, rybí omáčku, rajčata, tamarindovou šťávu a cukr. Zlehka vaříme asi 5 minut, dokud se vše řádně neprohřeje.
- 4Servírujeme posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.