Rajská polévka z hovězích ocásků
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí oháňka
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůRýžová kaše
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůPetržel kudrnka
- 150mililitrůProtlak rajčatový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
585 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a lehce orestujeme. Přidáme několik kusů hovězí oháňky, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vaříme 2 hodiny.
- 2Z polévky vyndáme ocásky, maso obereme, nakrájíme a vložíme do polévkové mísy. Vyndáme ještě bobkový list, přilijeme protlak, rýžovou kaši a povaříme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme smetanu.
- 3Horkou polévku vlijeme na maso do polévkové mísy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.