Rajská polévka z protlaku
75 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůTelecí maso přední
- 20gramůPetržel - nať
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 100gramůRýžová kaše
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůRýže dušená
- 1500mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
793 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibuli, na kostičky nakrájené maso a necháme pod pokličkou 10 minut podusit.
- 2Přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme rýžovou kaši, rajský protlak a vaříme na mírném ohni asi 50 minut. Odstavíme a přimícháme smetanu. Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.